Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да

...
Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да
Коментари Харесай

Радев за натовските войски: Няма значение дали нашият парламент ще вземе някакво решение, ако някоя държава провокира слбъсък с Русия

Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна не значи безусловно нищо, в случай че някоя друга страна член на НАТО предизвика директно конфликт с Русия. Вие мислите ли, че към този момент има такива предпоставки? Наблюдаваме по какъв начин и риториката и дейностите в тази посока ескалират. Това съобщи президентът Румен Радев от Швейцария, където той бе на посещаване по покана президента на страната Виола Амхерд. 

" Всички страни членки на НАТО по един или различен метод са въвлечени в тази война ", счита Радев. 

" Трябва да си даваме доста сериозна сметка, че в ход е ескалация и в говорене, и в медии, и в дейности. Време е българските политици да си отворят необятно затворените очи по тази тематика и да поставят старания за по-бързо преустановяване на тази война, за намиране на пътища за мир, учредени на Международното право ", безапелационен бе президентът. 

По мотив идната конференция на мира, която ще се организира идващия месец в алпийската страна, той сподели: " Изключително значима първа стъпка е се приказва освен за оръжие, освен за подготовка, за победа, само че да стартира да се приказва за мир ".

Радев обаче съобщи, че не е оптимист за възможния излаз от конференцията. Държавният глава сподели, че към момента не е ясно кой ще съставлява България на форума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР